Ciltleme

Ciltleme işlemi için doğru adrestesiniz ve basılı materyali nasıl kullandığınıza ve nerede saklandığına bağlı olarak size ciltleme seçenekleri sunuyoruz. Bununla birlikte kullanılan kâğıda göre en iyi çözümü öneriyoruz. İplikle ciltleme, Amerikan ciltleme, tel dikiş, katlama gibi kullanmış olduğunuz veya ileride karşılaşabileceğiniz tüm ciltleme çözümlerimiz burada.

Uzun süre kullanılması gereken kitap veya ajanda gibi yılın her günü kullanılması gereken ürünlere ek olarak kâğıt ciltleme sistemi vardır. Bu sistem ülkemizde Amerikan cilt tipi olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde tirajı yüksek ürünlerde (kurgu, öykü, ders kitabı vb.) ekonomik ve hızlı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Mekanik bağlama yönteminde kapak ve iç sayfa birleştirildikten sonra metal veya plastikten yapılmış spiralleri birbirine bağlamak için vida ve perçinler kullanılır.

Ciltlemede Dikiş İşlemleri, Tel Ciltleme, Üst Eyer Dikişi ve İplik Dikiş

Formaların veya kâğıtların birbirine dikişlerle bağlanması işlemidir. Tel ciltlemede; ciltleme dergileri, broşürler, haber bültenleri ve kataloglar için en uygun maliyetli ve uygulaması kolay tel ciltlemedir. Bu yöntemin en büyük avantajı sayfanın tamamen açılması ve kolay ve rahat bir okuma sağlamasıdır. Üst eyer dikişi ise arkadan yapıştırılamayacak kadar kalın olan kitapları, dergileri, makbuzları, not defterlerini, faturaları ve bilet koçanlarını birleştirmek için üst çizgi dikişi kullanılır.

Tek dezavantajı, sayfanın tamamen açılmasına izin vermemesidir. Zamanla, teller paslanacak ve sayfayı yırtacaktır. Bu nedenle referans niteliğinde ve ömrü daha uzun olan sözlük, ansiklopedi ve diğer yayınlarda dikiş yöntemi tercih edilmemelidir. Bu şekilde formalar arkadan delindikten sonra ipek, pamuk veya naylondan yapılmış iplerle dikilir. İplik dikiş yöntemi artık mekanize edilmiştir. Bu makineler baskılı tüm formaları tek tek dikiyor ve birbirine bağlıyor. Daha sonra dikilmiş tabloları bu kitabın içeriğini oluşturan gruplara ayırır. Dikiş pahalı ama en dayanıklı ciltleme yöntemidir.

Ciltleme Sektörü

Günümüzde birçok farklı ciltleme teknolojisi, çok önemli bir yere sahip oldukları kırtasiye sektörü başta olmak üzere çeşitli sektörlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Genel olarak spiral ciltlemenin ne olduğuna baktığımızda; özellikle çok sayfalı belgeler, metal tel veya PVC malzemeden yapılmış temel bir malzemeye delikler açıp belirli bir mekanizma çerçevesinde bir çerçeve içinde toplayarak öne çıkıyor. Spiral ciltleme çeşitlerini düşündüğümüzde birçok farklı temel teknoloji ile karşılaşmaktayız.

HEMEN ARAYIN!